Actualitat

16 d'abril 2019

Nota interna

Mesures extraordinàries per a garantir la satisfacció de les persones usuàries.

 Benvolguts/des abonats/des,

 L’equip  de treballadors/es us volem agrair  la confiança dipositada per fer del CEM THALASSA CANOVELLES, una  instal·lació esportiva municipal innovadora i de qualitat en constant millora.

 Per a nosaltres la màxima prioritat és garantir la  satisfacció de les persones usuàries i és per això que malgrat les reformes d’ampliació del Centre i l’important increment en l’oferta d’activitats dirigides, davant la gran acceptació que aquestes actuacions de millora han tingut en el volum d’usuaris ens veiem en la necessitat  de prendre les següents mesures extraordinàries per mirar de garantir la màxima confortabilitat i accessibilitat dels serveis i l’aforament màxim permès:

 

1.       Restringir l’accés amb entrada puntual i invitacions en hores de màxima afluència.

2.       Modificar les condicions per accedir a la instal·lació per a persones no abonades.

3.       Deixar de fer noves ofertes o altres campanyes promocionals amb descomptes sobre la quota i/o la matrícula per evitar la massificació del Centre.

4.       Fer una llista d’espera que ja s’ha posat en marxa des del passat 10 d’abril amb l’objectiu de garantir la qualitat dels serveis que el CEM THALASSA-CANOVELLES us ofereix.  

 

Aprofitem l’avinentesa per recomanar-vos que eviteu, sempre que sigui possible, l’accés al Centre en hores de màxima afluència, de 18.30h a 20.00h, especialment dilluns i dimarts. Trobareu que fora d’aquestes franges horàries la programació de les activitats dirigides és molt semblant o, fins i tot, superior, i per tant, podreu gaudir dels mateixos serveis i espais amb més confortabilitat i qualitat.

 

Gràcies per la vostra col·laboració!

 

 

 

Vols ser el primer en assabentar-te de tot? subscriu-te a la nostra newsletter
enviat